Regen in Noorwegen

Regen

Runde vanaf de boot

De dag die je wist dat zou komen, regen, regen en nog eens regen. Het begon al op woensdag, toen we de rondvaart deden met Johann. “That was unexpected.”, merkte deze ex-schoolmeester droogjes op toen het met bakken uit de hemel viel. Niet iedereen paste in het stuurhutje of onder het afdak.

Avondrood, water in de sloot. Check!

De dag erna zou het volgens de deskundigen in de ochtend wat vochtig zijn, maar verder vooral droog en niet onaardig. “Het blijft tot 23.00 uur droog, ga lekker naar buiten.” Meldde de app enthousiast. We gingen naar buiten, en weer naar binnen. En weer naar buiten. En weer naar binnen. En nog één keer naar buiten, om dan binnen te blijven (overigens was buiten geen onverdeeld genoegen, als de regen er niet was waren de midgets er wel).

in de tent is het droog, eronder niet….

Vannacht was het droog. Tenminste, de paar keer dat ik wakker was en door mijn oordoppen luisterde. Vanaf een uur of 5 begon de regen echter weer, om nu vooral aan te houden. Het is inmiddels 10.30 uur, de hemel egaal grijs en de regen onverminderd nat. Ons plekje begint te veranderen in een bruine poel met water. Als je te lang blijft staan zak je langzaam weg terwijl er zich rond je schoen een plasje van bruine drab vormt. We hebben onze heil gezocht in de huiskamer/wasruimte/afwasruimte/keuken, waar campings in Noorwegen veelvuldig mee zijn uitgerust (om begrijpelijke redenen). Gelukkig is deze voorzien van internet, zodat we een huisje geboekt hebben. Morgen zitten we in een vakantiehuisje, tot woensdag. Tegen die tijd hebben   we het vocht wel weer uit onze kleren, slaapzakken en tenten gewerkt. Hopen we….

Vandaag gaan we maar eens een beetje rondrijden, als het weer zo blijft. Of glibberend en glijdend een tocht maken op dit prachtige eiland. Want morgen hebben we toch een huis….

28 juli 2017, Runde, Noorwegen

Floris

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *