Schrijvershut

Schrijvershut

Daar zitten we nu. Twee stapelbedden met daartussen een tafel die niet past. Doorgerookte gordijnen, een kleine keuken en twee ramen. Ons hytter voor de komende twee nachten. Nou ja, een echte hytter mag je het niet noemen, het is één van de vier kamers in het groene huis.

De camping ligt aan een Fjord (duh), 70 km van Bergen, in de buurt van de zee. We wilden hier twee nachten kamperen, zondag naar Bergen in een studio en dan maandag met de boot richting Hirsthals en thuis. Alhoewel de campingplekken echt fantastisch lagen, precies zoals we zouden willen, besloten we de tent ingepakt te laten. Het regent de hele dag, de tent is dus al drijfnat, en bovendien is de grond zo zompig als op Runde. Zowel Petra als ik zagen twee nachten met deze regen en kou in een tent niet zitten. Al helemaal niet omdat we dan ook nog positiviteit voor vooral de oudste aan de dag moeten leggen. Dus nu een kamer. Kinderen enthousiast…

In het groene huis logeren ook nog een Nederlands stel, een Duits gezin met dochters en in  kamer 11 ook Duitsers, maar de samenstelling heb ik nog niet kunnen achterhalen. Het stommelt, bonkt, piept en kraakt gezellig, zo met zijn allen. Gedempte stemmen door de muur. Als je je best doet kun je horen wat ze zeggen. Zij horen dus wat wij zeggen. Als ik een schrijver was, zou ik een boek schrijven. Vier families, vier levens, vier verhalen, dat alles in één huis.

Het is wel jammer om de vakantie zo te eindigen. Liever hadden we de zon en eindeloze vergezichten bij de koffie voor de tent gehad. Nu zit ik aan een formica tafelblad. Ik ben echter wel blij met de keuze. Als we nu in de tent hadden gezeten waren we alle vier verkleumd en klam geweest. En chagrijnig, dat ook….

Aan het werk nu. Ook deze dagen moet er vakantie gevierd worden. Wat is er te doen in deze buurt, anders dan natregenen voor je Hytter?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *