Foto’s

Toen ik heel klein was, kreeg ik van oom Guido een Agfa Rapid camera. De eerste camera die ik had. Met speciale rolletjes, waar ik er soms één van mocht.

Stikjaloers was ik op mijn vader, die had namelijk een Ilford Sportsman met losse belichtingsmeter. Het mooiste van deze camera was, dat de sluiter het ook deed zonder dat er een rolletje in zat. Kon je dus de hele dag foto’s maken, of doen alsof. Later mocht ik de camera hebben. Het was een heel gedoe om daar een acceptabele foto mee te maken. Scherpstellen was een gok, diafragma, sluitertijd, allemaal gedoe. Laten we zeggen dat ik weinig sportfoto’s met de sportsman gemaakt heb.

Toen ik meer met Onno optrok, wilde ik het groter aanpakken. Na lang sparen en veel krantenwijk geld kocht ik een heuse spiegelreflex: Een Yashica FX3. Heel blij mee en heel veel mee gewerkt. Jarenlang heeft deze camera trouwe dienst gedaan. De verzameling werd uitgebreid met filters, een heuse staafflitser en zelfs een kleine telelens. Alles handmatig, maar wel met heuse lampjes in de zoeker, in plaats van een wijzertje….

Bij mijn afstuderen als leerkracht basisonderwijs, kreeg ik van mijn ouders een nieuw fototoestel. Ik rommelde toen een beetje als assistent-fotograaf en was verknocht aan Nikon. Een Nikon F-601. Alles automatisch, motordrive, de hele rataplan. Fantastische camera vond ik het.

Bij Nikon ben ik blijven hangen. Na de F-601 kwam de F80, daarna de D90, mijn eerste digitale camera. Die is helaas overleden. Momenteel gebruik ik een D7500. Dat is een fijne camera met veel mogelijkheden. Maar een Full-frame staat wel hoog op het lijstje….

Ik heb mijn foto pagina’s verdeeld in Nederland en buitenland. Wil je meer weten, ik hoor het graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *